Ohjelmistot

Mikä ohjelmisto kannattaa valita?

Jos olet hankkimassa pelkkää kirjanpitopalvelua, ohjelmiston valinta tapahtuu yleensä tilitoimistossa.

Nykypäivää on kuitenkin yhdistää esimerkiksi yrityksen laskutus, maksuliikenne sekä pankkitapahtumien käsittely tilitoimiston tekemän kirjanpidon kanssa samaan järjestelmään. 

Yhteiskäyttöisen järjestelmän tuleekin palvella sekä tilitoimiston työtä että yrittäjän arkea ja parhaimmillaan sillä säästetäänkin sekä aikaa ja rahaa että hermoja.

Eri ohjelmistojen esittelyjä ja tuotekuvauksia lukiessa yrityskäyttäjä helposti hämmentyy. Jokainen vaikuttaa olevan jollain tavalla johtava, joustava, tehokas ja monipuolinen työväline. 

Ohjelmistoissa on kuitenkin eroja niin ominaisuuksiensa kuin hinnoittelumalliensa suhteen. Oma toimiala, oma tekninen osaaminen, tositemäärät, yhteistyökumppanien vaatimukset, vaaditut rapotointimahdollisuudet ja ohjelmiston tiedonsiirtovalmiudet muihin ohjelmiin ovatkin ratkaisevassa asemassa. 

Fiksu kokonaisratkaisu voi säästää huomattavia summia rahaa ja hermoja.

Autamme sopivan ohjelmistoratkaisun rakentamisessa, käyttöönotossa sekä käyttöopastuksessa. Soveltuuko sinun yritystoimintaasi parhaiten esimerkiksi Netvisor tai Procountor? Ota yhteyttä ja selvitetään se yhdessä.

Näitä ohjelmistoja käytämme

Netvisor

Visman tuottama Netvisor on sähköisen taloushallinnon ohjelmistopalvelu, joka yhdistää taloushallinnon ja yritysten liiketoimintaprosessit pilvipalveluna.

Sillä voidaan esimerkiksi hallita myynnit, ostot, henkilöstöhallinta, palkanlaskenta ja kirjanpito. Verkkolaskutus ja pankkitoiminnot ovat Netvisorin vahvoja perusominaisuuksia.

Netvisor on yhdistettävissä rajapinnan kautta lukuisiin muihin ohjelmistoihin ja palveluihin, kuten eTasku, OP Laskulaina, Duetto – huomautus ja perintäpalvelu, Eazybreak, eShip, Financial Overview, Supermetrics, Finance.Rocks, BiBook, Bezala, Visma Severa, Visma ValueFrame sekä moni muu.

Kirjanpidon ohella Netvisor mahdollistaa tilitoimiston ja asiakasyrityksen kesken monipuolisen yhteistyön.

Netvisor on laaja järjestelmä, mutta soveltuu mainiosti suurten organisaatioden ohella myös pieneen käyttöön.

Netvisor on kuukausiveloitteinen, ja sen hinta perustuu pääosin yrityksen liikevaihtoon.

Procountor

Procountorilla on tarjolla paketteja sekä yksinyrittäjille että isommille yrityksille.

Procountorilla hoituu niin myyntilaskutus, ostolaskujen käsittely kuin kirjanpitokin, mutta yhtä lailla asiakaskirjeet sähköpostitse massalähetyksinä.

Procountor soveltuu hyvin yhteiskäyttöön tilitoimiston kanssa.

Procountor on yhdistettävissä moniin muihin sähköisiin palveluihin, kuten Arex Laskurahoitus, eTasku, Finadeck, Finazilla, Fuusor, Jydacom, Ropo Muistutus- ja perintäpalvelut, Taimer CRM, Visma Severa, Visma Value Frame, BiBook, Easoft, Magento sekä moni muu.

Hinnoittelu eri kokonaisuuksilla on kiinteää tai tositemääriin perustuvaa.

Fennoa

Taloushallinnon pilvipalvelupohjainen ohjelmisto Fennoa toimii yritykselle laskutusohjelmana sekä osto- ja matkalaskujen käsittelyvälineenä. Fennoasta löytyy myös pankkiyhteydet, joten laskujen maksu ja tieto myyntilaskujen suorituksesta kulkevat sähköisesti.

Tilitoimisto ja asiakas käyttävät Fennoaa saumattomasti yhdessä, jolloin asiakkaan tallentamat tiedot toimivat suoraan kirjanpidon pohjana.

Fennoan vahvuuksia on erityisesti matkalaskujen käsittely ja kuittien käsittelytoiminnot, ja soveltuukin usein kilpailijoitaan paremmin yrityksille, joilla niitä on merkittävästi.

Fennoaa ei myydä yrityksille suoraan, eli sen hinta riippuu aina tilitoimistosta.

Standard ERP

Standard ERP on ERP-järjestelmä, joka on suunniteltu hallitsemaan kaikenkokoisia yrityksiä lähes kaikilla toimialoilla.

Asiakkuudenhallinta, tilaustenkäsittely, varastot, valmistustoiminta ja projektinhallinta ovat Standard ERP:n keskeisiä osia.

Ohjelmistossa on valittavana useita toimialakohtaisa moduuleja jalokivikaupasta aina hotelli- ja ravintolamoduuleihin, jotka on täysin integroitu samalla kaikkiin muihin järjestelmätoimintoihin – myös asiakkuudenhallintaan.

Esimerkiksi projektitöistä voidaan vaikkapa kalenterimerkintöjen tai ennalta asetetun projektibudjetin perusteella muodostaa vaivatta lasku, joka puolestaan myyntireskontran ohella päivittyy myös osaksi pääkirjanpitoa.

Standard ERP:stä on lukuisia eri kieliversioita ja ohjelmisto on lokalisoitu useisiin eri maihin, joten kansainvälistä toimintaa harjoittavalle yhtiölle se on yksi harvoista näin monipuolisista ohjelmistoista.

Standard ERP:stä voidaan lähettää verkkolaskuja sekä vastaanottaa niitä, mutta erillinen pankkiyhteys on tarpeen.

Palkanlaskentaa ohjelmistossa ei ole. Yksinkertaisin tiedostoviennein voidaan tietoa kuitenkin siirtää myös muiden ohjelmien välillä, ja Economistalla on valmiit työkalut tähän luotuna.

Varaa ilmainen kartoitus

Selvitetään yhdessä millaisia mahdollisuuksia teillä on taloushallintonne ja liiketoiminnan digitaalisen puolen kehittämiseksi.

Ehdota sinulle sopiva ajankohta, lähetän sinulle sähköpostikutsun kartoitukseen.